Villa Hilversum  

Opdrachtgever

Particulier

 

Locatie

Hilversum

 

Op de diepe kavel van een oude villa kon een extra vrijstaand woonhuis worden ontworpen. De nieuwe villa ligt aan de heide en is met een grote rieten kap gedekt. Het terrein is wat heuvelachtig: de achtertuin van de villa ligt 3 meter hoger dan de voortuin met de entree. Woonkamer en eetkeuken zijn op de zonnige achtertuin georiënteerd. Vanuit de woonkamer heb je uitzicht over de heide. Deze situatieve gegevens zorgen voor een gesloten entreegevel (noordgevel). Om ook bij de woningentree zonlicht te krijgen is een middenzone met glasgevels ontworpen voor de hal, trap en lift. De kap is hier wat opgetild en de zon schijnt er dwars door de villa heen naar voren. De transparante hal laat bij binnenkomst de karakteristieke opbouw / doorsnede van het huis zien. Vanuit de glazen lift en vanaf de trap heb je naar twee kanten zicht naar buiten. De zonnige middenhal is het centrale thema van de villa. De hal is op iedere verdieping aanwezig en vormt de vrolijke verbinding tussen alle kamers, met uitzicht op de rondom aanwezige, bosrijke omgeving.

 

Mijn aandeel: SU tekenwerk

Architect: Aad Lambert

 

 

Lambert architecten