top of page

Albeton

kantoorbetonmortelcentrale Albeton

Opdrachtgever

De NijsProjectontwikkeling, Warmenhuizen

Locatie

Cruquiusweg, Amsterdam

 

Albeton levert met truckmixersbetonmortel en anhydrietspecie op vele bouwplaatsen in Noord-Holland. Vanuit het kantoor wordt de samenstelling van de grondstoffen in de silo’s op het fabrieks terrein aangestuurd en worden de vrachtauto’s begeleid naar hun afleveradres.

Het kleine, compacte gebouw bevat kantoor-ruimtes, een besturingskamer, een laboratorium, een kantine en was- en kleedruimtes. Het kantoor is het visitekaartje van het bedrijf en ligt centraal op het fabrieksterrein. Gekozen is voor een ontwerp met twee ingangen: een schone entree voor kantoor en bezoekers en een vuile entree voor de chauffeurs.

De gevels zijn van beton producten: grote grijze betonstenen en zonnig gele prefabelementen met een textuur. De besturingskamer in het uitstekende, gele bouwvolume vormt het zenuwcentrum van het bedrijf. Een stalen industrietrap naar de verdieping herinnert aan de oude, tijdelijke, huisvesting.  

De strooktussen het kantoor en de erfgrens is, evenals de patio, als “tuin” ingericht met grijze ardenner split op de bodem. De patio vormt het hart van het kantoor: het rustgevende middelpunt van het ontwerp.

Mijn aandeel: ontwerp, tekenwerk en projectleiding

Projectteam: Aad Lambert en Sasa Radenovic

 

 

Lambert architecten

bottom of page